1 מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הגזר, השום והסלרי, מערבבים ומבשלים בחום בינוני עד שהירקות מתרככים. 2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עוד שלוש דקות. 3. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומביאים לרתיחה. 4. מוסיפים את השעועית, העגבניות, עשבי התיבול וקליפות הגבינה. מוסיפים לסיר 10 כוסות מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה. 5. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין עשרים דקות. 6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים דקה פחות ממה שכתוב על השקית (כי גם אחרי שנכבה את האש, הפסטה תמשיך להתבשל בחום המרק). 7. מסירים מהאש, שולים מהמרק את קליפות הגבינה ונפטרים מהן, טועמים, ממליחים ומפלפלים. 8. מגישים עם גילוחי פרמזן ושמן זית.