1 מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (כ-230 מעלות).
2 מערבבים את כל הירקות ועשבי התיבול עם שמן הזית ומפזרים בתבנית התנור. מפזרים עליהם מעט סוכר וצולים חצי שעה. מדי 10 דקות הופכים את הירקות בזהירות, כדי שלא יישרפו.
3 מעבירים את תכולת התבנית לסיר, מוציאים את הענפים של עשבי התיבול ומרסקים בבלנדר מוט.
4 מוסיפים את מיץ העגבניות, החומץ, התבלינים והפסטו, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
* אם רוצים להוסיף אורז או גריסים, יש לבשל אותם חצי בישול בנפרד ורק אז להוסיפם למרק.
המתכון באדיבות מעדניית אגתה, ראול ולנברג 24, מגדלי זיו. טלפון: 03-5757901. שעות פעילות: א'-ה' 10:00-21:30, ו' 9:00-16:00, שבת 10:00-16:00.