1 להכנת המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל רך. מוסיפים ברוקולי ומים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה, עד שהברוקולי מתרכך.
2 מוסיפים שמנת, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהלהבה. טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק.
3 להכנת לחם השום: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4 מערבבים חמאה, שום, פתיתי פרמזן ובזיליקום בקערה. פורסים את הלחמניות או הלחם כך שנוצרות פרוסות המחוברות בתחתית. מורחים בין הפרוסות בחמאת שום ופרמזן (אם אתם מתקשים במריחה אפשר לחמם את החמאה כמה שניות במיקרוגל).
5 אופים 15-10 דקות, עד להזהבה.
6 להגשה: יוצקים את המרק לקערות, מוסיפים כפית שמנת לכל מנה ומגישים עם לחמניות השום.