מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק מינסטרונה

אם הסתיו הגיע, זה אומר שאפשר להתחיל להעמיד סירי מרק על האש, כמו מרק המינסטרונה הזה - מרק ירקות איטלקי מלא בכל טוב, שיעשה לכם חם ונעים בבטן

|mako אוכל| פורסם11:56
מרק מינסטרונה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
צילום: אימג'בנק / Thinkstock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קטן, קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 2 עגבניות, חתוכות
  • 2 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 קישואים (או זוקיני), חתוכים לקוביות
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • כוס שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)
  • כוס שעועית לבנה או שחורה, מבושלת מראש (או קפואה ומופשרת)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3/4 כוס פסטה קצרה כמו קונכיות או מקרוני
  • עלי בזיליקום
  • גבינת פרמזן מגוררת להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.

>> לכל מתכוני המרקים שלנו

2מוסיפים לסיר את השום תפוחי האדמה, השום הזוקיני, העגבניות. מערבבים ומטגנים את הירקות כ-6 דקות. ממליחים ומוסיפים את רסק העגבניות וכשני ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השעועית הירוקה והשעועית הלבנה או השחורה עוד כרבע שעה. מוסיפים גם את הפסטה ומבשלים כ-7 דקות, עד שהיא מתרככת, אבל לא מאוד. טועמים ובודקים תיבול.

3מגישים עם עלי בזיליקום קרועים, גבינת פרמזן מגוררת ומעט שמן זית.

תגיות:מרק
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il