1 מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים עד שהם מתחילים להתרכך.
>> לכל מתכוני המרקים שלנו
2 מוסיפים לסיר את השום תפוחי האדמה, השום הזוקיני, העגבניות. מערבבים ומטגנים את הירקות כ-6 דקות. ממליחים ומוסיפים את רסק העגבניות וכשני ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השעועית הירוקה והשעועית הלבנה או השחורה עוד כרבע שעה. מוסיפים גם את הפסטה ומבשלים כ-7 דקות, עד שהיא מתרככת, אבל לא מאוד. טועמים ובודקים תיבול.
3 מגישים עם עלי בזיליקום קרועים, גבינת פרמזן מגוררת ומעט שמן זית.