1 מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה.
2. מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה בינונית.
3. מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה.
4. מוסיפים גזר ושורש פטרוזיליה ומערבבים על אש גבוהה במשך דקה.
5. מוסיפים דלעת, כרשה וסלרי, 2-3 כפות שמן זית ומערבבים על אש גבוהה במשך 1-2 דקות.
6. מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב אקראי במשך 5 דקות.
7. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה.
8. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר.
9. מסירים מן האש ומרסקים את תוכן הסיר בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון, בשני מחזורים) עד לקבלת מחית חלקה.
10. מחזירים לסיר, מוסיפים 200 מ"ל מים רותחים או יותר, לפי הסמיכות הרצויה ומערבבים.
11. מוסיפים קוואקר, שמיר, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים.
12 מבשלים על אש קטנה במשך 10-15 דקות או עד שטעם השמיר נספג במרק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד.
13 אם רוצים, מעטרים במעט שמיר.