מרק חומוס וכרשה של ג'יימי אוליברהמתכון המפורסם של השף העירום, למרק שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 את המתכון מתחילים לילה מראש, בהשריית גרגרי החומוס. אפשר לוותר על ההשרייה ולהשתמש בחומוס מקופסת שימורים, אבל המרקם של הגרגירים המושרים עדיף. 2 שוטפים את גרגרי החומוס המושרים ומכניסים אותם לסיר יחד עם תפוח האדמה. מכסים במים קרים (כ-750 מ"ל), מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, או עד שהגרגירים מתרככים. 3 פורסים כל כרשה לאורך, שוטפים היטב את ופורסים אותן לחצאי עיגולים. 4 מחממים סיר נפרד ומוסיפים לו את החמאה ושמן הזית. מכניסים את הכרשות והשום הפרוס ומטגנים קלות (יחד עם קמצוץ מלח) עד שהם מתרככים. מוסיפים את החומוס ותפוח האדמה (אחרי סינון) ומערבבים עוד דקה. 5 מוסיפים בערך שני שלישים מהציר ומבשלים למשך רבע שעה. לאחר רבע שעת בישול טועמים, מוסיפים מלח-פלפל אם צריך, עוד ציר מרק אם צריך ופרמזן מגורר לתוך המרק. למי שיש גלד פרמזן (הסוף הקשה של החריץ) יכול להוסיף אותו למרק, אבל שלב אחד אחורה, יחד עם הציר. זה יתן עוד קצת טעם למרק. 6 אפשר לטחון את המרק בבלנדר מוט, אפשר להשאיר אותו ככה ואפשר לטחון מחצית ממנו, כדי להנות משני העולמות. המרק טעים עם לחם טרי, לחם קלוי, כמה טיפות שמן זית משובח, עוד קצת פרמזן למעלה, קרוטונים ומה לא. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|