1 מחממים סיר גדול. מוסיפים שמן זית, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים את הכרישות 8-10 דקות, עד שהן מתרככות.
2 מוסיפים קצת מלח ואת השום הקצוץ, ומטגנים עוד כחצי דקה.
3 יוצקים מעט מים רותחים (מתוך 6 הכוסות) אל תחתית הסיר ומגרדים את המשקעים שנוצרו בזמן טיגון הכרישה. מוסיפים את כל המים יחד עם הארטישוק הירושלמי המוקפא ותפוח האדמה. מוסיפים גם את התימין ועלה הדפנה ומתבלים במלח. מגבירים את האש, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-45 דקות.
מוסיפים לסיר את הארטישוק הירושלמי ותפוח האדמה | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
4 בזמן שהמרק על האש, מכינים את הקרוטונים. מערבבים את קוביות הלחם עם שאר המרכיבים, מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-7-8 דקות, עד שהקרוטונים משחימים.
5 מסירים את ענפי התימין ועלה הדפנה וטוחנים את המרק היטב. מתקנים תיבול ומגישים ביחד עם הקרוטונים.
* להעשרת המרק, אפשר להוסיף אחרי הטחינה חצי כוס של שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן נמוכים (שמנת לבישול).
טוחנים את המרק | צילום:
בני גם זו לטובה, mako אוכל
בקרו בבלוג של עידית – טעים!