1 רוחצים את העגבניות וקולפים אותן. כדי שהקליפה תרד בקלות, יש לחלוט את העגבניות במים רותחים: עושים חתך דמוי צלב בקליפה בתחתית כל עגבנייה. שמים את העגבניות בקערה גדולה ויוצקים עליהן הרבה מים רותחים. משהים דקה ושופכים את המים. מסירים את הקליפה במשיכה. עגבניות תמר קוצצים לחתיכות גדולות, עגבניות אשכול חוצים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים.
2 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים עגבניות, מרק, רסק עגבניות, פפריקה, סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.
3 בוללים את הקורנפלור ב־2 כפות המים ובוחשים לתוך המרק. מוסיפים את השעועית ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. יוצקים לצלחות הגשה ומעטרים בכוסברה.