1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מניחים את העגבניות עם האשכולות בתבנית עם נייר אפייה (לא מפרידים אותן מהאשכול), מזלפים עליהן 2 כפות משמן הזית וצולים בתנור 20 דקות, עד שהן מתרככות.
3 בזמן שהעגבניות בתנור, מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, וקוצצים את הגבעולים דק.
4 מחממים את שאר שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את גבעולי הבזיליקום, את עלי התימין ואת שיני השום ומטגנים מעל להבה בינונית כחצי דקה.
5 מוסיפים את העגבניות המשומרות, חצי מעלי הבזיליקום והמים. מועכים את העגבניות קצת עם מועך פירה, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי).
6 קורעים את הלחם לפיסות קטנות ומוסיפים לסיר. מבשלים 10 דקות נוספות. מסירים את הגבעולים מעגבניות השרי הצלויות, ומוסיפים אותן לסיר עם כל הנוזלים שיצאו מהן.
7 מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם סמיך שמזכיר דייסה. אם רוצים מוסיפים מעט מים לדילול. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
8 מסירים את המרק מהאש ומוסיפים לו את עלי הבזיליקום שנותרו. מגישים מיד.
לבלוג של עז תלם
>> בשבוע שעבר התפנקנו עם מרק תפוחי אדמה וכרשה