קוסקוס עם מרק זו ארוחה מלאה. לא רק בגלל שהיא משביעה אלא מפני שהיא מכילה את כל אבות המזון – חלבונים מהעוף והחומוס, פחמימות מהקוסקוס והחומוס, שומנים מעט מפה ומשם והרבה ויטמינים ומינרלים מהירקות. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מטגנים את העוף בתוך סיר המרק עם מעט שמן, הופכים אותו מדי פעם כך שכל חלקיו באים במגע עם השמן. מטגנים עד שהעוף מוכן כולו ומוציאים לצד. 2 חותכים את הדלעת והבצל לקוביות גדולות, מפרידים את פרחי הכרובית, מקלפים ושוטפים היטב את שורש הסלרי עם העלים וחותכים את השורש לרצועות ואת העלים שומרים בצד. 3 מכניסים את הירקות החתוכים לסיר עם שאריות השמן, מוסיפים עוד שמן זית מקפיצים מעט עד להשחמה קלה. 4 מוסיפים מים, את גרגרי החומוס המושרים והמסוננים, עלי הסלרי והתבלינים ומבשלים על אש קטנה עד שגרגרי החומוס מתרככים, כשעה. 5 מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן שעל האריזה ומגישים עם המרק והעוף מעל. אפשרויות:* אפשר להכין קוסקוס צמחוני, ללא העוף - כמו בתמונה. * אפשר לגוון יותר במיני הירקות – קישוא, גזר, כרוב ועוד. * להעשרת הערך התזונתי אפשר להשתמש בקוסקוס מחיטה מלאה. * להעשרת הטעם אפשר להוסיף שברי שקדים מולבנים לקוסקוס לאחר הבישול. 142 קלוריות למנה >> בפעם הקודמת הכנו מרק דלעת הודי>> חדש בארץ: דירוג מבקרי מסעדות |