מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים וירקות שורש

מרק חורפי עשיר של אבי ביטון

|mako| פורסם19:09
עדשים בשלושה צבעים בתוך צנצנות (צילום: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

  • 2 בצלים גדולים קלופים קצוצים גס
  • 1 שורש סלרי שטוף היטב, קלוף וחתוך גס
  • 8 שיני שום קלופות וקצוצות
  • 6 כפות שמן זית
  • 3 כוסות עדשים ירוקות
  • 2.5 ליטר מים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1בסיר עמוק יוצקים את שמן הזית ומטגנים היטב את כל ירקות השורש כ- 5 דק. 2. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות נוספות. 3. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים 45 דק' נוספות. 4. טוחנים היטב את המרק עד למרקם חלק. מתקנים תיבול ומגישים.

לגיוונים – בשלב הירקות ניתן להוסיף מעט נקניק/ פרוסות נקניקיות/ קבנוס לטעם מעושן. • להעשרת המרק ניתן להוסיף לשלב הירקות לקט ירקות מסוגים שונים. • אחרי טחינת המרק ניתן להקרים את המרק במעט שמנת מתוקה (במידה ולא הוסיפו את הבשר).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il