1 בסיר עמוק יוצקים את שמן הזית ומטגנים היטב את כל ירקות השורש כ- 5 דק.
2. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים 45 דק' נוספות.
4. טוחנים היטב את המרק עד למרקם חלק. מתקנים תיבול ומגישים.
לגיוונים – בשלב הירקות ניתן להוסיף מעט נקניק/ פרוסות נקניקיות/ קבנוס לטעם מעושן.
• להעשרת המרק ניתן להוסיף לשלב הירקות לקט ירקות מסוגים שונים.
• אחרי טחינת המרק ניתן להקרים את המרק במעט שמנת מתוקה (במידה ולא הוסיפו את הבשר).