מרק בצל חוםהסוד במרק הזה הוא בישול איטי שמתרחש על פלטה או בתנור. אם יש לכם ציר טוב (עוף, בשר או ירקות), תוכלו לקצר את התהליך. כך או כך - פינוק גדול מזה לימי הסערה כנראה שלא תצליחו למצוא
צילום: דניה ויינר, על השולחן
|
המצרכים (8 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן ומאדים בצלים עם עלי דפנה, תימין, מלח ופלפל כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד שרך, שחום ולא נחרך. 2 יוצקים יין ומבשלים על להבה גבוהה 4 דקות עד שהוא מתאדה. 3 מוציאים את עלי הדפנה, מפזרים קמח על פני הבצלים ומערבבים עד שנספג. 4 יוצקים מים ומוסיפים גזר, סלרי ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה או 5-4 שעות בתנור ב-120 מעלות. בתום הבישול מסלקים את הפטרוזיליה. 5 יוצקים את המרק לקערות, מניחים לחם או קרוטונים ומפזרים גבינה. מגישים או משחימים תחת הגריל לפני ההגשה.
המתכון מתוך גיליון 275 של על השולחן |