1 מכניסים את כל חומרי הפשטידה למעבד מזון לטחינה חלקה, למעט חצי כוס גרגרי התירס והבצל.
2 בתום הטחינה מכניסים את שארית התירס והבצל לערבוב בכמה פולסים קצרים. (המטרה היא לשמור על צורתם בתוך האצבעות).
3 מעבירים לתבנית אפייה 20X20 ס"מ, ואופים בחום של 175 מעלות למשך 20-25 דקות.
4 בתום האפייה רצוי שהפשטידה תהיה מוצקה ובהירה.
5 מצננים היטב ומשחררים מהתבנית.
6 לאחר הצינון פורסים לאצבעות בגודל 2X2X10 ס"מ.
7 מערבבים יחד את חומרי הבלילה וטובלים בה את האצבעות. מסירים שאריות טפטוף ומצפים בפירורי הלחם.
8 בעזרת מרית טובלים את האצבעות בשמן חם מאד - טבילה קצרה (15 שניות) להזהבה בהירה.
הערה: בגלל עומק תבנית סטנדרטית וגובהה הנמוך של הפשטידה – כדאי לשים בתחתית התבנית נייר אפייה למען יהיה חילוץ נקי ולא תישבר בעת ההוצאה מהתבנית.