1 מערבבים את הבורגול והסולת עם מים ומלח עד לספיגה.
2 במחבת מזהיבים קלות את הבצל במעט שמן, ומוסיפים את הבשר הטחון לטיגון כמעט מלא. מקפידים לפורר את הבשר תוך כדי הטיגון.
3 מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי טחון. במחבת יבשה קולים את הצנוברים. מוסיפים לבשר ומניחים להצטנן.
4 קולים את פרוסות החציל בתנור – קודם עטוף בנייר כסף ולאחר מכן חשוף.
5 לרטטוי: חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות של חצי ס"מ.
6 מטגנים את החציל במעט שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הגזר, התימין והשום וממשיכים לטגן.
7 מוסיפים את הפלפלים ולאחר מכן את הקישוא. מבשלים עד שכל הירקות מוכנים. מוסיפים את קוביות העגבנייה הקלופה ומבשלים עוד שתי דקות. ממליחים ומפלפלים. מורידים מהאש.
8 במעבד מזון טוחנים את הסלק, מיץ הלימון המלח והטחינה עד לקבלת רוטב חלק.
9 קורצים כדורים מהבצק, וממלאים אותם בתערובת הבשר. מהדקים את הקובה לרינג בקוטר דומה לפרוסות החציל הקלוי. מבשלים את הקובה במים רותחים כ-10 דקות, מסננים, ומעבירים לטיגון בשמן עמוק עד הזהבה.
10 להגשה: מניחים על צלחת שטוחה פרוסת חציל קלוי ומעליה כף רטטוי. מניחים מעל קובה אחת. מסדרים מסביב עוד רטטוי ורוטב טחינה סלק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!