1 מחממים בסיר עמוק 2 כפות שמן זית. מוסיפים את השום ואת קופסאות העגבניות. מביאים לרתיחה.
2 מבשלים כ-5 דקות ומוסיפים את הציר, המלח, הפלפל והסוכר.
3 מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את הלחם ומערבבים היטב, רצוי בעזרת מטרפה, עד שהלחם מתפורר אל תוך המרק.
4 מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת שמן הזית, עד שהמסה מתאחדת. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ומסירים מהאש.
5 בודקים טעמים, מעבירים לקערות הגשה ומזלפים מעט שמן זית.
*ניתן לקשט בעלה בזיליקום.