מסננים את השעועית ומעבירים לסיר. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה.
מבשלים במשך 5 דקות ומסננים.
מוסיפים לשעועית 10 כוסות מים קרים, את הבצל, הגזר והסלרי ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים במשך כשעה.
מוסיפים אורגנו, שום, מלח, צ'ילי ועגבניות וממשיכים לבשל עד שהשעועית מתרככת.
מוסיפים תירס ופלפלים, מביאים שוב לרתיחה ומתבלים ברוטב סויה לפי הטעם.
מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הכוסברה.
אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים ומתקנים את התיבול.
שמים מעט כרוב בכל קערית מרק, יוצקים את המרק ומגישים מיד.