1 בסיר גדול שמים את הבצל הקצוץ ומחממים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים, כדי שהבצל יתחיל להגיר את הנוזלים שלו. מטגנים כך – תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, כ-5 דקות נוספות. 2. מוסיפים את השום לטיגון של דקה נוספת. 3. מוסיפים 2 כפות מים, את יתר הירקות פרט לאפונה ואת הגריסים וממשיכים לערבב בסיר במשך 2 דקות. 4. מוסיפים מים רותחים עד לגובה הירקות ועוד 2 ס"מ, מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שכל הירקות רכים. 5. מוסיפים את האפונה ואת הפטרוזיליה, וממשיכים לבשל בסיר מכוסה 5 דקות נוספות. 6. מסירים מהאש, מוסיפים את שמן הזית, בוחשים ומגישים.