למי שעדיין לא יודע, קוסקוס זה החיים. כשהייתי ילדה נהגנו בבית לאכול קוסקוס רק בימי שישי ובחגים, וכשאחת החברות שלי הייתה מספרת שאמא שלה הכינה קוסקוס באמצע השבוע הייתי מתפוצצת מקנאה, כי אצלנו לא היה מקובל להכין קוסקוס גם בשלישי וגם בשישי.
היום, אינסוף ארוחות שבת מאוחר יותר, אני כבר כל כך מנוסה בקוסקוס שיש מצב שיום אחד אכתוב ספר עם כל מתכוני הקוסקוס שאספתי עם השנים - את חלקם למדתי בבית מאמא, הרבה מהם מסבתא סולטנה, שהייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו, ויש גם כאלה שלמדתי מנשים יפות ויקרות שפגשתי במהלך החיים ושמחו לחלוק איתי את הידע שלהן. ואתם, אם יש לכם מתכון שאתם חושבים שיעשיר את הידע והחך שלי - ספרו לי עליו בתגובות. אני אשמח מאוד לנסות אותו, ואולי גם לפרסם כאן ב"אמא של שבת".
היום אנחנו מכינים קוסקוס אדום, שהוא משהו אחר לגמרי מהקוסקוס עם המרק הצהוב הקלאסי שהכנו כאן לפני כמה שבועות. המרק של השבוע עשיר בטעם בזכות התבלינים, את גרגירי החומוס מחליפה שעועית ואת העוף מחליף בשר - נתח מספר 5, 8 או שפונדרה, לבחירתכם. אני אישית אוהבת לגוון - להשתמש בכל פעם בנתח אחר, ולפעמים לשלב גם עוף וגם בקר. תנסו, זה מעשיר מאוד את הטעמים של המנה.
אם יש לכם צמחונים במשפחה - אתם יכולים להכין את המרק הזה בלי בשר בכלל, ובצד להגיש את הקציצות שהכנו פה בשבוע שעבר. בקיצור, כמו תמיד, השמיים הם הגבול.
המצרכים :לבשר:
למרק:
אופן ההכנה:1 מבשלים את הבשר בסיר לחץ: מניחים את הבשר בסיר, מכסים במים ומוסיפים גזר, בצל, סלרי ופלפל אנגלי. מבשלים 50 דקות (אם אין סיר לחץ – מבשלים לפחות שעה וחצי בסיר רגיל). מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזלים. 2 מטגנים בסיר גדול את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 3 מוסיפים 6 כוסות מים רותחים, את השעועית, הבשר וכל הירקות, ומערבבים. מוסיפים מים אם צריך (המים צריכים לכסות את תכולת הסיר). 4 מבשלים שעה על אש קטנה. מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד חצי שעה. |