1פורסים את החצילים לפרוסות דקות ומפזרים עליהם מלח גס. ומניחים בצד ל-20 דקות.
2 מקמחים את החצילים ומטגנים עד להזהבה.
3 .מטגנים את הבצל, הפלפל החריף ואת הפלפל המתוק במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את הפפריקה, המלח, מעט סוכר ואת רוטב העגבניות, ומבשלים עוד מספר דקות.
4 מחממים תנור ל180 מעלות, עדיף טורבו, מסדרים בתבנית את פרוסות החצילים, יוצקים שליש מכמות הרוטב, מסדרים עוד שכבה ועליה את גבינת השמנת ואת שארית הרוטב. מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות.
5 מפזרים לאחר האפייה את המוצרלה והפרמזן.
6 מצננים 10 דקות ומגישים.