1 לוקחים סיר גדול וממלאים במים עד שלושת-רבעי הגובה. מביאים לרתיחה.
2 שוטפים את גרונות ההודו ומוסיפים לסיר.
3 קוצצים את השום לפרוסות ומוסיפים לסיר.
4 קוצצים את עלי הסלק לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים לקוביות קטנות, ומוסיפים לסיר.
5 מקלפים את הלימון, מוצאים פלחים ומוסיפים לסיר.
6 עושים חתכים בפלפל החריף ומוסיפים אותו לסיר בשלמותו.
7 חותכים את העגבניות לפלחים ומוסיפים לסיר.
8 מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-3 שעות, עד להתרככות של הגרונות.
9 מוסיפים את פחיות השעועית (כולל הרוטב) ואת רסק העגבניות ומערבבים טוב.
10 מתבלים, ומבשלים עוד שעה על אש קטנה.
11 מכבים את האש, קוצצים את הכוסברה ומוסיפים.
* הצעת הגשה: מוציאים מלחם ישן את התכולה, מייבשים בתנור עם שמן זית ותבלינים וטובלים במרק.