מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

אגדאשי טופו של מסעדת אונמי

יש מנות שהפכו כבר מזמן למיתולוגיה, ואחת מהן היא מרק האגדאשי טופו השמימי של מסעדת אונמי. אז תראו מה זה - מהיום אתם יכולים לשחזר את ההצלחה אצלכם במטבח. אנחנו בטוח מתכוונים לנסות

|מסעדת אונמי| פורסם10:44
אגדאשי טופו של מסעדת אונמי (צילום: בן יוסטר, mako אוכל)
צילום: בן יוסטר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (1 מנות):

  • 50-100 גרם טופו
  • 70 גרם (חצי כוס) קורנפלור
  • שמן
  • כפית גדולה של דייקון (צנון יפני) מגורר
  • כפית בצל ירוק קצוץ
  • 5 פטריות נמקו יפניות

לטן צויו (ציר על בסיס קומבו, שיטאקי ושבבי בוניטו):

  • שליש כוס (80 מ"ל) מים
  • חצי פטריית שיטאקי יבשה
  • עלה מרובע של אצת קומבו (3*3)
  • קמצוץ שבבי בוניטו (אפשר לוותר עליהם כדי לקבל מנה טבעונית)
  • 1 כף (15 מ"ל) סויה
  • כפית וחצי (5 מ"ל) סאקה
  • כף ורבע (20 מ"ל) מירין

אופן ההכנה:

1חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 1*1 ס"מ וסופגים מהן את הנוזלים בעזרת נייר סופג.

2מקמחים את קוביות הטופו בקורנפלור ומטגנים בשמן עמוק כדקה, עד לקבלת גוון זהוב ומרקם קריספי.

3מניחים את קוביות הטופו על נייר סופג לקירור.

4מכינים את הטן צויו: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.

5מעבירים את הטופו המטוגן לקערה קטנה ושופכים עליו את הטן צויו, עד גובה של כשלושה רבעים מהקערה (הטופו אמור לבצבץ מלמעלה ולא להיות מכוסה לחלוטין).

6מוסיפים את הדייקון, הבצל הירוק ופטריות הנמקו ומגישים.

* המתכון באדיבות השף עופר חרמוני ממסעדתאונמי

>> מחפשים עוד מתכונים למרקים? הכל פה

>> מתכוננים לפורים? הנהכל המתכונים שלנו לאוזני המן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il