1 מפרקים את הברוקולי לגבעולים ותפרחות. את הגבעולים קולפים, נפטרים מהקליפה ואת תוכנם קוצצים. את התפרחות מפרקים לתפרחות קטנות.
2 מתיכים חצי מהחמאה בסיר כבד. מטגנים את הבצל והגבעולים הקצוצים חמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
3 מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים בביעבוע עדין רבע שעה, עד שגבעולי הברוקולי רכים.
4 מוסיפים למרק את השמנת ובוחשים.
5 מערבבים בקערה קטנה את שארית החמאה ואת הקמח ליצירת משחה אחידה. טורפים את המשחה לתוך המרק. מוסיפים פנימה את תפרחות הברוקולי ומערבבים. מבשלים חמש דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהתפרחות מבושלות והמרק הסמיך.
6 מחממים תנור אפייה עם גריל עליון. מניחים שש קעריות הגשה אישיות, עמידות לחום, על תבנית אפייה שטוחה. יוצקים לתוכן מרק ומפזרים על כל אחת חופן גבינה מגוררת.
7 אופים תחת הגריל עד שהגבינה משחימה ומבעבעת.
8 מגישים מיד עם קרוטונים.