1 משרים ללילה את החומוס עם כפית סודה לשתיה ומים המכסים עד מעל החומוס. 2. לחתוך את הירקות לקוביות בגודל 3 ס"מ. 3. בסיר עמוק בעל תחתית כפולה, מאדים את הבצל עם חצי כוס שמן זית. לאחר שהבצל שקוף, מוסיפים את הגזר והסלרי ומאדים עוד 3-4 דקות.
4 מוסיפים את החומוס המסונן, היין ומרק העוף. מוספים מים עד לכיסוי של 10 ס"מ מעל המוצקים. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית.
5 מבשלים כשעה עד שהחומוס רך אך לא מדי.
6 מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
7 מוציאים חצי מתכולתו של המרק למעבד מזון, מעבדים למחית חלקה, מחזירים לסיר וממשיכים בישול של כ-10 דקות.
8 מכניסים את כל מרכיבי הפסטו למעבד מזון, למעט פירורי הלחם.
9 מעבדים בפולסים עדינים עד לקבלת מרקם גס אך אחיד.
10 מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בעזרת כף.
11 מוזגים את המרק לקערה עמוקה, במרכז הקערה מניחים כף גדושה של פסטו ובוזקים מעט שמן זית מסביב.