1 בסיר גדול שמים את הבשרים, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
2 מסננים, רוחצים את הסיר ומחזירים פנימה את הנתחים הנקיים.
3 מכסים שוב את הבשרים במים, מוסיפים את הבצל והסלרי ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות.
5 מוסיפים את הדלעת, הגזר, הקישואים והשום ומבשלים 15 דקות נוספות.
6 מוסיפים את עשבי התבלין, עלי הכפיר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
7 מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות והבשרים. מבשלים ללא מכסה עוד 30 דקות. מקפידים על גובה המים ומוסיפים מים רותחים אם יש צורך.
8 מגישים עם האטריות המבושלות.
* את נתח השפונדרה לא ניתן לאכול, שכן נתח זה זקוק לבישול של 3 שעות. במרק שלנו הוא משמש כתבלין - אבל אפשר להמשיך אחר כך לבשל אותו בנפרד.