מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק ברוקולי

אין כמו מרק מהביל בצבע ירוק עמוק בשביל להרגיש טוב עם החורפון הזה שהגיח פתאום לחיים שלנו. מעט מרכיבים, מעט עבודה, צ'יק צ'ק ומוכן - קערת הבריאות שלכם לימים הקרובים

|mako אוכל| פורסם07:15
מרק ברוקולי (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • חצי כפית כורכום
  • 300 גרם ברוקולי, מחולק לפרחים קטנים (פרחים בלבד, ללא גזע)
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים בצל ושום עד הזהבה קלה.

2מוסיפים את הכורכום ומטגנים עוד 20 שניות.

3מוסיפים את הברוקולי, תפוחי האדמה והמים או הציר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

4מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 15 דקות או עד שכל הירקות רכים.

5טוחנים את התערובת בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

6מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה. מתבלים ומגישים.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

* אפשר להגיש את מרק הברוקולי עם כף-שתיים של שמנת מתוקה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il