1 שוטפים את המלפפונים היטב וקולפים אותם חלקית (מורידים מהם סרטי קליפה כך שהם ייצאו "זברה"). 2. חוצים את המלפפונים לאורך. נפטרים מהזרעים בעזרת כפית כך שנשארות ארבע "סירות" מהחלק החיצוני של המלפפונים. פורסים לפרוסות דקות בצורת סהר. 3. שמים את המלפפונים בקערה יחד עם היוגורט, השמנת, השום, החומץ, השמיר והפלפלים. מערבבים היטב. 4. טועמים ומתבלים במלח (אם רוצים אפשר גם בפלפל שחור). 5. שומרים במקרר ולפני ההגשה מעטרים בשמן זית. • הערה: אם המרק יוצא סמיך מדי אפשר לדלל אותו במים קרים.