מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק ירקות לעצלנים

המתכון הזה לא דורש מכם לקצוץ את הבצל, לא לקלף את הגזר ואפילו לא לטגן את הירקות מראש. אחרי שנים של ניסיונות - קבלו את מרק הירקות הכי טעים, שדורש הכי פחות עבודה. כי גם להתעצל צריך לדעת

|mako אוכל| פורסם12:33
מרק לעצלנים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 2 בצלים שלמים
  • 3 כרשות, חצויות ופרוסות גס
  • 3 גזרים, פרוסים
  • קישוא גדול, חתוך לקוביות גדולות
  • חצי כרובית קטנה, מחולקת לפרחים
  • שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
  • שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
  • שליש כרוב, פרוס
  • כוס אפונה קפואה (אין צורך להפשיר אותה מראש)
  • 5 שיני שום שלמות
  • 2 ליטר מים
  • כף מלח
  • כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית כמון
  • רבע-חצי כפית פלפל לבן
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

2מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות, עד שכל הירקות רכים.

מרק לעצלנים - בתחילת הבישולככה הוא נראה בתחילת הדרך|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

* הדרך הכי פשוטה (ועצלה) להכין את המרק היא למלא את הסיר בשני ליטר מים, להעמיד על האש, ובזמן שלוקח למים לרתוח לחתוך ולזרוק פנימה את כל הירקות.

* המרק הכי טעים מיום אחרי ההכנה ואילך. אם אתם יכולים להכין, להעביר למקרר ולזלול רק למחרת - הרווחתם.

* הירקות שבמתכון הם בגדר המלצה. הרגישו חופשי לשחק בהם ככל העולה על רוחכם - כל עוד אתם משאירים שני שורשים במרק.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il