מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק ברוקולי מוקרם

אנחנו ממליצים לכם מאוד מאוד על המתכון הזה גם כי מדובר במרק טעים בטירוף, וגם כי הוא ילמד אתכם שיטה שתשרת אתכם בעוד המון מרקים קרמיים ומפנקים אחרים במשך החורף. זה קשור לקמח וזה עובד כמו קסם

|מגזין שופרסל| פורסם08:26
מרק ברוקולי מוקרם (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

איזה כיף שמתחילים להרגיש את החורף. אמנם בטיפות קטנות (תרתי משמע) אבל הימים, ובעיקר הערבים, באופן ברור מתחילים להיות קצת יותר קרירים, ועושים חשק לגמוע מרק קטיפתי ומחמם. אחד המרקים שצדו את עיניי בטיקטוק היה מרק ברוקולי מוקרם, שנראה כל כך טוב שהייתי חייבת לפצח את המתכון שלו. העברתי את הסרטון, שלא כלל מתכון, לבתי שהתמחתה באומנות הקולינריה הרחק מעבר לים, והיא פיצחה את אופן ההכנה ברגע.


מה שחשבתי שיצטרך טחינה והקרמה היה טכניקה פשוטה שלומדים בכל מבוא למרקים בלימודי בישול. המתכון שחט לי כמה פרות קדושות באופן הכנת מרקים באופן כללי, אבל כפי שהיא אמרה לי בביטחון: "תסמכי על התהליך". כך היה. המרק יצא להיט אמיתי - עשיר, ריחני, מלא בטעם ובעיקר קטיפתי וסמיך בדיוק כמו שחפצתי. אתם מוזמנים לנסות אותו גם. trust the process!

המצרכים :

  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות גדושות קמח לבן
  • 400 גרם פרחי ברוקולי טריים
  • 3 גזרים, קלופים ומגוררים דק
  • 1 ליטר + 1 כוס ציר מרק רותח או מים רותחים מהולים ב-2 כפות אבקת מרק
  • 1 כף שטוחה פפריקה
  • חצי כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • 200 גרם גבינת גאודה מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1ממיסים את החמאה בסיר גדול, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך להיות שקוף ומוסיפים את השום הכתוש.

מתכונים לחנוכה

2מערבבים מעט, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח. מערבבים בכף עץ ללא הפסקה, עד שהקמח מקבל גוון זהוב.

3מגבירים מחדש את הלהבה ומוסיפים את הברוקולי והגזר. מערבבים ומוסיפים את הציר.

4מוסיפים את הפפריקה (שימו לב, את המלח והפלפל מוסיפים רק בסוף ההכנה. קודם נותנים לכל מרכיבי המרק והגבינות להמליח את המרק באופן טבעי, ואז משלימים את התיבול).

5מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה פתוח במשך 50 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והמרק מאבד כרבע מהכמות שהייתה לו בהתחלה. מדי פעם מערבבים בכף מעץ, תוך גירוד של התחתית והדפנות של הסיר, למניעת הידבקות של הקמח.

6מוסיפים את השמנת המתוקה, ומביאים לרתיחה מחודשת.

7מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות במכסה פתוח, עד להסמכה.

8מוסיפים את הגאודה המגוררת, וממשיכים לבשל עד שהיא נמסה לגמרי בתוך המרק.

9טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

** מומלץ להגיש לצד טוסטוני בגט מרוחים בחמאת שום.

המתכון עלה לראשונה ב-mako גרין בינואר 2023

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il