1 ממיסים את החמאה בסיר גדול, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך להיות שקוף ומוסיפים את השום הכתוש.
מתכונים לחנוכה
2 מערבבים מעט, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח. מערבבים בכף עץ ללא הפסקה, עד שהקמח מקבל גוון זהוב.
3 מגבירים מחדש את הלהבה ומוסיפים את הברוקולי והגזר. מערבבים ומוסיפים את הציר.
4 מוסיפים את הפפריקה (שימו לב, את המלח והפלפל מוסיפים רק בסוף ההכנה. קודם נותנים לכל מרכיבי המרק והגבינות להמליח את המרק באופן טבעי, ואז משלימים את התיבול).
5 מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה פתוח במשך 50 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והמרק מאבד כרבע מהכמות שהייתה לו בהתחלה. מדי פעם מערבבים בכף מעץ, תוך גירוד של התחתית והדפנות של הסיר, למניעת הידבקות של הקמח.
6 מוסיפים את השמנת המתוקה, ומביאים לרתיחה מחודשת.
7 מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות במכסה פתוח, עד להסמכה.
8 מוסיפים את הגאודה המגוררת, וממשיכים לבשל עד שהיא נמסה לגמרי בתוך המרק.
9 טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
** מומלץ להגיש לצד טוסטוני בגט מרוחים בחמאת שום.
המתכון עלה לראשונה ב-mako גרין בינואר 2023