
איזה כיף שמתחילים להרגיש את החורף. אמנם בטיפות קטנות (תרתי משמע) אבל הימים, ובעיקר הערבים, באופן ברור מתחילים להיות קצת יותר קרירים, ועושים חשק לגמוע מרק קטיפתי ומחמם. אחד המרקים שצדו את עיניי בטיקטוק היה מרק ברוקולי מוקרם, שנראה כל כך טוב שהייתי חייבת לפצח את המתכון שלו. העברתי את הסרטון, שלא כלל מתכון, לבתי שהתמחתה באומנות הקולינריה הרחק מעבר לים, והיא פיצחה את אופן ההכנה ברגע.
המצרכים :
אופן ההכנה:1ממיסים את החמאה בסיר גדול, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך להיות שקוף ומוסיפים את השום הכתוש. 2מערבבים מעט, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח. מערבבים בכף עץ ללא הפסקה, עד שהקמח מקבל גוון זהוב. 3מגבירים מחדש את הלהבה ומוסיפים את הברוקולי והגזר. מערבבים ומוסיפים את הציר. 4מוסיפים את הפפריקה (שימו לב, את המלח והפלפל מוסיפים רק בסוף ההכנה. קודם נותנים לכל מרכיבי המרק והגבינות להמליח את המרק באופן טבעי, ואז משלימים את התיבול). 5מביאים את המרק לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה פתוח במשך 50 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים והמרק מאבד כרבע מהכמות שהייתה לו בהתחלה. מדי פעם מערבבים בכף מעץ, תוך גירוד של התחתית והדפנות של הסיר, למניעת הידבקות של הקמח. 6מוסיפים את השמנת המתוקה, ומביאים לרתיחה מחודשת. 7מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות במכסה פתוח, עד להסמכה. 8מוסיפים את הגאודה המגוררת, וממשיכים לבשל עד שהיא נמסה לגמרי בתוך המרק. 9טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. ** מומלץ להגיש לצד טוסטוני בגט מרוחים בחמאת שום. המתכון עלה לראשונה ב-mako גרין בינואר 2023 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |