הכנת הבצק:
1 מנפים את שני סוגי הקמח לתוך קערה.
2. מוסיפים מלח, סודה לשתייה, מרגרינה או שמן, ומעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה.
3. מכסים את קערת הבצק ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים. למי שאוהב ניתן להוסיף למרכיבי הבצק חצי כפית זרעי קימל.
הכנת המלית:
1 מרתיחים את התפו"א, ומאפשרים לו להתקרר. חותכים לקוביות בעובי של 5 ס"מ.
2. מרתיחים את האפונה והגזר שיהיו רכים, מוציאים את המים ומניחים בצד.
3. במחבת חמה מרתיחים 2 כפות שמן, מוסיפים זרעי כמון, זנגביל קצוץ ובצל קצוץ. מבשלים במשך 5 דקות (עד שמשחים קלות).
4. מוסיפים את האפונה, התפו"א, קוביות הגזר, פפריקה, מלח, כורכום, אגוזי קשיו והצימוקים. מערבבים עוד 2-3 דקות.
5. מעבירים לקערת ערבוב לקירור. מוסיפים כוסברה טרייה ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב.
6. מחלקים ל-10-12 מנות שוות ומניחים בצד.
7. את הבצק מעצבים למספר שווה של כדורים על משטח מקומח.
8. משטחים את הכדורים לעיגולים דקים. מסמנים את מחצית העיגול ובכף היד יוצרים חצי ירח. מעצבים קונוס ומהדקים בקצוות.
9. ממלאים את הקונוסים בתערובת הירקות, מהדקים את הקונוס ע"י התזת מים קרים על הבצק כדי לסגור אותו.
10. מחממים שמן במחבת ומטגנים (טיגון עמוק) את הסמוסה.
11. מגישים חם עם רוטב עגבניות ונענע.