1 חותכים את הבשר לקוביות קטנות.
2 קוצצים את הבצל, הכוסברה, הפטרוזיליה והכרפס קטן דק. את העגבנייה חותכים לקוביות.
3 מחממים את השמן בסיר, מטגנים מעט את קוביות הבשר לסגירה, מוסיפים את החומוס, העדשים והכרפס הקצוץ ומערבבים.
4 מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל המרכיבים שבסיר, ומבשלים חצי שעה.
5 מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל, העגבניות התבלינים, ומוסיפים מים רותחים עד 7 ס"מ מעל המרכיבים שבסיר.
6 מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עוד 45 דקות. טועמים, בודקים שהבשר רך ושלא חסר מלח, ומסירים מהאש.
7 סוחטים את הלימון לתוך המרק, מערבבים ומגישים. אם רוצים, מסמיכים כמו שמוסבר בהמשך.
יש לכם סיר לחץ?
הכניסו את כל המרכיבים (כולל התבלינים) לסיר, סגרו אותו ובשלו על להבה גבוהה עד שמתחיל לצאת אוויר. הנמיכו את הלהבה ובשלו עוד 35 דקות. 10 דקות אחרי כיבוי האש, כשמסתיימת פעולת הלחץ, פתחו את הסיר וודאו שהמרק מוכן. בשלב הזה אפשר להסמיך אותו, אם רוצים.
איך מסמיכים את המרק?
1 האפשרות שהילדים שלו אוהבים: מכניסים חופן של אטריות דקות (לא יותר, שלא "ישתה" יותר מדי מהמרק).
2 האפשרות המועדפת על אמי וסבתי: מערבבים כוס מים עם 2 כפות קמח, ומוסיפים למרק לאט לאט, תוך כדי ערבוב – עד שהמרק מספיק סמיך.