1 מבשלים את השעועית במים עד שהיא רכה.
2 בסיר נפרד מטגנים בשמן זית בצל, גזר, שום, סלרי, גמבה ופלפל חריף עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והכוסברה וממשיכים בטיגון עד שנוזלי העגבניות מצטמצמים.
3 מוסיפים כפית כמון, כפית כורכום, כפית סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם.
4 מטגנים את הירקות והתבלינים דקה נוספת, מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה לסיר המרק ומביאים לרתיחה.
5 מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה (כחצי ליטר- ליטר).
6 מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה (עד שהגזר רך). מתקנים תיבול.
* אפשר וכדאי לשדרג את המרק על ידי הוספת 250 גרם בשר טחון בשלב טיגון הירקות.