מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק שעועית לבנה

כשהגשם דופק על החלון, אין כמו מרק שעועית לבנה עשיר בשביל לחמם את האווירה

|מסעדת רוטנברג| פורסם07:00
מרק שעועית (צילום: אודי אסרף,  יחסי ציבור )
צילום: אודי אסרף, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 250 גרם שעועית לבנה יבשה שהושרתה לילה במים
  • 4 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4 בצלים חתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי גדולים חתוכים לטבעות
  • 1 צרור כוסברה קצוץ
  • 5 שיני שום מקולפות ופרוסות
  • 1 גמבה אדומה מנוקה מחרצנים וחתוכה לקוביות
  • 1 פלפל חריף מנוקה מחרצנים וקצוץ דק (לא חובה)
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • כורכום
  • כמון
  • פלפל
  • מלח
  • סוכר

אופן ההכנה:

1מבשלים את השעועית במים עד שהיא רכה.

2בסיר נפרד מטגנים בשמן זית בצל, גזר, שום, סלרי, גמבה ופלפל חריף עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והכוסברה וממשיכים בטיגון עד שנוזלי העגבניות מצטמצמים.

3מוסיפים כפית כמון, כפית כורכום, כפית סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם.

4מטגנים את הירקות והתבלינים דקה נוספת, מוסיפים את השעועית עם מי הבישול שלה לסיר המרק ומביאים לרתיחה.

5מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה (כחצי ליטר- ליטר).

6מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה (עד שהגזר רך). מתקנים תיבול.

* אפשר וכדאי לשדרג את המרק על ידי הוספת 250 גרם בשר טחון בשלב טיגון הירקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il