שוטפים ובוררים את העדשים. שמים את העדשים בסיר, ומוסיפים את הבצל, הכרשה, הסלרי, השום, עלי הדפנה, הפטרוזיליה, המלח והמים או המרק. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה למחצה במשך כ- 45 דקות עד שהעדשים רכות תוך שמערבבים מידי פעם. בתום הבישול, מצננים מעט את המרק, מרסקים במעבד מזון או בממחה (כמות קטנה בכל פעם) ומסננים. מחזירים את המרק המסונן לסיר, מוסיפים חרדל וחומץ, ומחממים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול. אם רוצים, מדללים את המרק בתוספת מים או מרק צח. יוצקים לקעריות מרק, ומעטרים בפלפל גרוס, בעלי סלרי ובקרוטונים.