1 קולפים את הדלעת והגזרים, חותכים אותם לקוביות. שמים בסיר מרק יחד עם הבצל, המים, היין ואבקת המרק. 2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהדלעת והגזר מתרככים (כ- 25 דקות). 3. בעזרת ממחה ידני, מועכים את הירקות בתוך הסיר ומרסקים למחית אחידה (אפשר להוציא את הבצל, אם רוצים). מתבלים את המרק במלח, פלפל ואגוז מוסקט. 4. מבשלים שוב. על אש בינונית כשבע דקות נוספות, אם צריך, מוסיפים מעט מים או יין לבן כדי לדלל את המרק. ניתן לקשט המרק עם קצח, ממרח פסטו, קרם פרש או בגרעיני דלעת קלופים.