1 מאדים את הבצל בסיר, מוסיפים את שן השום והבשר ומטגנים היטב על אש גבוהה.
2 מוסיפים את הירקות והפפריקה (מתוקה וחריפה), מערבבים היטב ומוסיפים לאחר מס' דקות את הנוזל. מביאים לרתיחה, מורידים האש ומבשלים תוך כדי הורדת קצף ושומן, מבשלים למשך 1.5 עד 2 שעות , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
3 מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מטפטפים את תערובת הבצקניות למרק.
4 מבשלים עוד כ 10 דקות, טועמים, משלימים תיבול ומגישים.