1 מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה תוך ערבוב. מוסיפים את השום, הסלרי והגזר ומטגנים 2 דקות נוספות.
2 מוסיפים את שני סוגי העדשים ומכסים במים (או ציר) עד 3 ס"מ מעל התכולה - בערך 10 כוסות. מוספים בהרט ומביאים לרתיחה. מוסיפים 1/2 מעשבי התיבול הקצוצים.
3 מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-30 דקות, מוסיפים את שאר עשבי התיבול ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהעדשים מתרככות לחלוטין.
4 מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
* אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים לפני ההגשה.
בקרו בבלוג של עז תלם
>> בשבוע שעבר הכנו מרק תירס מ-4 מרכיבים פשוטים