1 מחממים את השמן בסיר ומטגנים את האורז למשך שתי דקות 2. מוסיפים לסיר האורז את המלח והמים הרותחים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כ-20 דקות. מוציאים את האורז לתוך קערת ערבוב ומניחים לו להצטנן. 3. בזמן שהאורז מתבשל טורפים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את פרורי הלחם בצלחת רחבה. 4. מחממים שמן לטיגון עמוק 5. לאחר שהריזוטו מצטנן, מוסיפים תוך כדי ערבוב את גבינת הפרמז'ן ומעבירים למעבד מזון לעיבוד קצרצר (פחות מדקה) 6. יוצרים מתערובת האורז כדורים בגודל של כדור פינג פונג 7. טובלים את כדורי האורז בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם 8. מטגנים את כדורי הריזוטו למשך שתי דקות עד שצבעם מזהיב. 9. הכנת האיולי בלסמי: רגע לפני שמתחילים טיפ קטן - כדאי לאחסן את שמן הזית כחצי שעה במקפיא לפני ההכנה, על מנת שהאיולי לא יישבר. מעבירים את החלמונים מעבד מזון ומערבלים עד שצבעם מבהיר. 10. מוסיפים את השום ואז בהדרגה ובאיטיות את השמן. 11. מוסיפים את הלימון, חומץ הבלסמי, המלח והפלפל.