המצרכים (4 מנות):למרק:
תוספות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 המרק: שמים את הפטריות המיובשות ואת אצת הקומבו בקערה. יוצקים מעל את המים הרותחים ומשרים שעה, עד שהמים משנים את צבעם והפטריות מתרככות. 2 מוציאים את הפטריות מהנוזל ומעבירים לקערה. סוחטים את הפטריות בידיים לתוך המרק. 3 קוצצים היטב את הפטריות המיובשות ושומרים בצד. 4 מוזגים את נוזל ההשריה של הפטריות המיובשות לסיר דרך מסננת צפופה. 5 מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית גבוהה, ואז מוסיפים את הפטריות המיובשות, רוטב הסויה, הג'ינג'ר והמירין. ראמן פטריות | צילום: DiMedia, ShutterStock6 מבשלים יחד 5 דקות מעל להבה בינונית, ואז טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה, מירין או חומץ אורז לפי הטעם. 7 התוספות: מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים מעט במים קרים. 8 מטגנים את קוביות הטופו בכף-שתיים של שמן 4-5 דקות, עד הזהבה, תוך ערבוב. 9 מחממים במחבת 2-3 כפות שמן ומטגנים את הפטריות מעל להבה גבוהה תוך ערבוב, 6-8 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומזהיבות מעט (אפשר להוסיף להן כף-שתיים של רוטב סויה או כפית שטוחה של מלח). 10מחלקים את כל התוספות בין קערות ההגשה, ויוצקים את המרק עם הפטריות המיובשות. מפזרים מעל כל בצל ירוק בנדיבות ומזלפים מעט שמן שומשום. מגישים מיד. >> לעוד מתכונים שווים בבלוג של עז תלם בתיאבון! |