1 בסיר מרק גדול מזהיבים בחמאה את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
2. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עד שהקמח נספג בבצל.
3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים תוך ערבוב כחמש דקות נוספות.
4. מוספים את רסק העגבניות ובוחשים היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
5. מוסיפים את המים (אפשר רותחים) ומבשלים כחמש דקות נוספות.
6. מערבבים בקערה את כל התבלינים עם שתי כפות מים ומוסיפים אל סיר המרק. טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך.
7. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כעשר דקות. מגישים חם, רצוי בתוספת שקדי מרק.