1 מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד שהם שקופים (בערך 5 דקות).
2 מוסיפים את התימין והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את תפוחי האדמה, החלב והמים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (לפעולה הזו קוראים "לקפות").
4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.
5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.
6 טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הבצל הירוק. * למרק כפרי יותר, מועכים בערך חצי מתפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל.
לבלוג של עז תלם
>> בשבוע שעבר הכנו מרק גריסים ומנגולד