מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק אפונה הכי טעים שיש

המרק הכי חורפי בארסנל - זול, זמין וכל כך טעים ומשביע. במקרה של מרק אפונה טוב מדובר בארוחה שלמה, ואין צורך בשום דבר לצידו (אולי רק פיסת לחם לניגוב או קרוטונים)

|mako| פורסם10:10
מרק אפונה. המתכון הכי טוב שלי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הצרפתים מכינים את מרק האפונה הזה, בנוסח סן ז'רמן, מאפונה טרייה, אבל בעיני הגרסה של האפונה היבשה מוצלחת יותר. יש כאן בשר מעושן, שמוסיף המון, אבל הוא לא חובה. אם לא מוסיפים בשר מעושן אפשר להגיש את המרק עם כף שמנת חמוצה. מושלם מושלם מושלם.

הסוד: סבלנות. לאפונה היבשה לוקח זמן להתרכך.

השריה: אפונה יבשה שווה להשרות לפחות 4 שעות ועדיף יותר. כל זמן שתיתנו לה בהשריה יתקזז מזמן הבישול, וממילא כשהיא מתרככת היא מתפרקת ולא נשארת שלמה.

התיבול: ירקות שורש ומעט בשר מעושן, אם רוצים.

חימום חוזר והכנה מראש: לא רק שלא פוגמים במרק אלא אפילו משביחים אותו.

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות אפונה יבשה, שהושרתה לילה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 גזר, מגורר
  • 1 גבעול כרישה (החלק הבהיר), קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 100 גרם חזה אווז מעושן (או בשר מעושן אחר), קצוץ (לא חובה)
  • 1 כף מיקס עשבי תיבול: תימין, רוזמרין, מרווה ואורגנו קצוצים (אפשר גם תערובת עשבים יבשים)
  • 2 ליטר מים
  • צרור קטן של פטרוזיליה (קצוץ או שלם)
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • עירית קצוצה
  • לחם או קרוטונים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר גדול עם שמן זית את הבצל, הגזר, הכרישה והסלרי עם האווז המעושן (לא חובה).

2מוסיפים את מיקס עשבי התיבול ואת האפונה.

3יוצקים את המים לסיר ומוסיפים פטרוזיליה, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה על אש נמוכה. בודקים מה המצב וממשיכים לבשל עד שהאפונה מתפרקת כולה ומתקבל נזיד סמיך. מתבלים בשפע מלח ופלפל גרוס.

4אם רוצים, אפשר לטחון בבלנדר ידני למרקם חלק.

5מגישים חם עם עירית קצוצה מעל ופרוסת לחם או קרוטונים.

המתכון היחיד שתצטרכו למרק אפונההמתכון היחיד שתצטרכו למרק אפונה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכלמרק אפונה. אפשר לטחון, ממש לא חייביםמרק אפונה. אפשר לטחון, ממש לא חייבים|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

** מרק האפונה כשלעצמו הוא פרווה. בתוספת של בשר מעושן הוא כמובן בשרי, ובתוספת שמנת חמוצה - חלבי.

** לבלוג של אורלי ונמרוד -סיר פלא

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il