1 מחממים סיר גדול על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.
2 מוסיפים עגבניות ופטרוזיליה ומאדים כ-3 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.
3 מוסיפים תפוחי אדמה, שעועית ומים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 25-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
4 מוסיפים תרד, לחם, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. טועמים ומתקנים תיבול.
5 יוצקים לקערות, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
לגיוון: מחליפים את השעועית בגרגירי חומוס מבושלים באותה כמות.