המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 צולים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד שהם מתרככים. 3 קולפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם למחית חלקה. 4 מוסיפים למחית חמאה, ביצה ותבלינים, ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול. מצננים את התערובת. 5 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים. 6 טובלים ומצפים את הכדורים בקמח, אחר-כך בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת של פרורי לחם, שומשום, קצח וגרעינים. 7 מטגנים את הכדורים בשמן עמוק וחם, עד שהציפוי מזהיב. ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת "מבשלים", התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. דורית שנון היא אחת המציגות בתערוכה. |