1 מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הסלרי, הכוסברה והעדשים ומטגנים על להבה בינונית כ־15 דקות, תוך ערבוב מתמיד.
2 מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את הציר, מכסים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-45 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
4 טוחנים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון, ומחזירים לסיר.
5 רגע לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון. ניתן לעטר בעלי כוסברה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!