1 חצו את הבצלים לאורכם, חתכו לפרוסות דקיקות ואז שוב חתכו לאורך (כך תקבלו רבעי גזיזי בצל).
2 טגנו בסיר כבד עם שמן, תוך כדי בחישה מתמדת עד להשחמה. ככל שתשחימו יותר כך צבע המרק יהיה יפה, כהה ועמוק יותר.
3 הוסיפו לקראת סוף הטיגון את טבעות הגזרים וערבבו.
4 הוסיפו את ציר העוף או את המים עם אבקת המרק. מי שלא אוהב אבקות שישקיע בציר טוב עם עוף וירקות שורש או יתפשר על מים עם מעט אבקת מרק.
5 הוסיפו מלח, פלפל וסוכר, הכניסו את זר הפטרוזיליה השטוף והביאו לרתיחה.
6 לאחר שרותח, כסו את הסיר והעבירו לאש קטנה לבישול של שעה.
7 לאחר שעה הוסיפו את בקבוק היין הלבן ובשלו עוד חצי שעה.
8 הוסיפו את הפורט, בשלו כעשר דקות. בדקו אם לא חסר מלח והורידו מהאש.
9 הוציאו את זר הפטרוזיליה שגמר את תפקידו.
10 הגישו עם טוסטים קטנים או באגט קלוי והמון גבינה.