1 מחממים את שמן הזית סיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא נראה שקוף.
2 מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, האורגנו והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (מה שנקרא: לקפות).
4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות התרככו לחלוטין.
5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, תוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.
6 טועמים, מתבלים לפי הטעם ומגישים, ביחד עם זרעי החמנייה הקלויים.
לבלוג של עז תלם
>> בשבוע שעבר הכנו מרק בטטות ודלעת צלויות