1 מורידים את גרעיני התירס מהקלח. את הגרעינים שומרים בצד ואת הקלח חותכים ל-2 חתיכות (הוא ייתן טעם למרק שלנו).
2 שמים את חתיכות הקלחים בסיר, מכסים ב-4-5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את האש ומבשלים את קלחי התירס 15 דקות. מוסיפים את גרגירי התירס ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהסיר את הקלחים.
4 טוחנים את גרגירי התירס בבלנדר ידני עד לקבל . תוך כדי טחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או את קרם הקוקוס. טוחנים עד שהמרק נהיה אחיד.
5 טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערות הגשה ומעל כל מנה מפזרים מעט מהבצל הירוק ושבבי הצ'ילי.
* אם מוכנים להשקיע עוד 5 דקות למרק חלק במיוחד, מוזגים את המרק למסננת צפופה שממוקמת מעל סיר נוסף. דוחפים את הנוזל דרך המסננת בעזרת כף, נפטרים מכל הקליפות, ואז מביאים את המרק שוב לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול לפני שמגישים.