1 מאדים את הירקות והשום בסיר חם עם שמן, חמאה ותימין במשך 10 דקות. מסננים את פטריות הפורצ'יני ושומרים את מי ההשריה. מוסיפים את פטריות הפורצ'יני לסיר ומזהיבים אותן. מוסיפים את היין ומאדים 2-3 דקות על להבה גבוהה לא מכוסה.
2 מוסיפים את הערמונים, המרק, מי ההשריה של הפורצ'יני והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות.
3 מוציאים את התימין, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה מרסקים את המרק בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים מוסיפים שמנת לעידון הטעמים.
>> לעוד מתכוני מרקים