מתחילים באחד קליל, כי עם כל הכבוד לסיר שאתם מתים להעמיד, החורף עדיין עוד רחוק: מרק אפונה עם קישואים ונענע.
למי שלא חושש לעבוד עם סיר לחץ מצפה עבודה יותר קלה, למי שלא - מצפה בישול ארוך. התוצאה טעימה מאוד בשני המקרים, זה העיקר. למתכון: מרק אפונה של עידו לב
מרק האפונה של רותם ליברזון מושלם לימים הקרירים לא רק בזכות השעועית הקטיפתית, אלא בעיקר בזכות הבצקניות המפנקות. למתכון: מרק אפונה ובצקניות
מתכון עשיר ובריא למרק אפונה (ועוד ירקות) שמומלץ לטחון בפולסים ולהשאיר צ'אנקים קצת יותר נגיסים בשביל הכיף. למתכון: מרק אפונה בריא של חורף
אל תשאלו אותנו אם הקרוטונים פה הם התירוץ להכנת המרק כי החשק לאכול אותם ביחד מגיע בילט-אין. למתכון: מרק אפונה פטנט
לא, לא התבלבלנו. המרק כתום כי יש בו גם דלורית וגזר, מכאן הצבע. למתכון: מרק אפונה ודלורית
ולסיום, הגרסה הכי מושחתת: מרק אפונה שמוסיפים לו בסיום רצועות חזה אווז מטוגנות קצוצות ופריכות. אם תשאלו אותנו - הגרסה הזאת לא נופלת מאלה של הקבנוס והבייקון. למתכון: מרק אפונה וחזה אווז
אנחנו קצת מסתכנים פה, כי כשמדברים על מרק אפונה בדרך כלל לא מדמיינים את המרק הזה דווקא, אבל לסיים רשימת מרקי אפונה בלי להזכיר אותו מרגיש לנו כמו פשע: מרק אפונה וגזר.
פתח הכל סגור הכל