1 מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס. 2. מעבירים לסיר עמוק עם הרבה מים. מוסיפים את אבקת האפייה. מבאים לרתיחה. 3. מבשלים כשעה על אש גבוהה, מכפים ומנקים את הקצף. 4. מבשלים שעתים שלוש נוספות על אש נמוכה מאוד. 5. לאחר כשלוש שעות החומוס מבושל ומוכן. מסננים אך לא לחלוטין. שומרים כוס גרגירים מבושלים בצד ואת השאר מעבירים למעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת אחידה. 6. מוסיפים את הטחינה הגולמית ומיץ הלימון, טוחנים, מערבבים היטב, ממליחים ומגישים עם רוטב התתבילי שלצורך הכנתו פשוט מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. 7. מעבירים לצלחות אישיות כמות נאה ממחית החומוס, מעליה מפזרים מעט גרגירי חומוס ורוטב תתבילי. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובוזקים מעל שמן זית.